Participa

Producere

 

Creăm vinuri din suflet

Vinurile Vinăriei din Vale pornesc din zona Valului lui Traian, regiune cu indicație geografică protejată, amplasată în zona de sud a Moldovei. Aceste podgorii se disting printr-o climă favorabilă și soiuri fertile și asigură personalitatea și calitatea ireproșabilă a strugurilor noștri.

Acolo, în Lunca Prutului de Jos, areal protejat de UNESCO, cresc soiurile autohtone și cele internaționale care, combinate armonios cu cele mai avansate tehnologii, se metamorfozează în vinuri excelente. Via rămâne una dintre mândriile noastre, dovada sigură a puterii și curajului de a înțelege pământul și de a-i folosi energia pentru a crea un vin intens. Unii dintre butașii viilor noastre au deja 50 de ani – lucru rar întâlnit în vinificație — care, după culegere și sortare, ajung în fabrica care este dotată cu utilaje moderne, cele precum Bucher Vaslin, Eno Veneta și Laffort.

Un rol indispensabil în desăvârșirea calităților gustative ale vinurilor îl are maturarea în barrique-uri, perioadă în care vinurile se maturează în barrique și devin mai nobile. Noi am ales baricurile din stejar franțuzesc Seguin Moreau, Frenesit, Mercier și Nadalié care oferă vinurilor tanini catifelați, gustul suplu și arome îmbătătoare.

Toate, alături de măiestria incontestabilă a oenologilor noștri, creează vinuri de o calitate ireproșabilă!


Ai peste 18 ani? Acest site poate fi accesat doar de cei cu vârsta legală de a consuma băuturi alcoolice.