Participa

Despre noi

Familia


Vinăria din Vale este, întâi de toate, o familie, care are valori, tradiții și apreciere pentru lucrurile bine făcute, dragostea pentru vinificație transmițându-se din generație în generație. A început această pasiune cu bunicul Ilie, care a fost un albinar și vinificator artizanal desăvârșit în Lunca Prutului de Jos. El avea o mică vie în spatele grădinii și, în fiecare toamnă, producea vin cu zelul mâinilor și al sufletului său, pentru a-l împărtăși modest cu prietenii și familia sa. Tocmai acolo, în sudul Moldovei, locul cu tradiții centenare, a prins rădăcini Vinăria din Vale.

Măiestria bunicului Ilie a fost preluată, cu dăruire de sine și perseverență, de noua generația a Davideștilor, care continuă îndeletnicirea strămoșilor săi, creând vinuri ireproșabile. Pentru că un vin bine făcut te face să revii – la origini, la adevăr, la ceea ce ne face mai buni.

Compania

Născuți în Moldova, unde tradiția și pasiunea pentru vinificație au devenit parte din ADN-ul național, Vinăria din Vale este o afacere de familie la dezvoltarea căreia contribuie o echipă pasionată de oenologi, tehnologi, profesioniști din laborator, departament vânzări, marketing și localnicii satelor din sudul Moldovei.

Noi suntem înzestrați cu un avantaj unic. Producem vinuri din inimă și cu mare responsabilitate. Cramele și podgoriile noastre se întind în cea mai pitorească micro-zonă protejată din sudul țării — Valul lui Traian. Creștem soiuri autohtone și internaționale — Merlot, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Pinot Grigio, Saperavi, Riesling, Muscat Otonnel, Rkatsiteli, Feteasca Albă și Feteasca Neagră —, iar cu ajutorul oenologilor noștri talentați căutăm să conferim vinurilor noastre un gust excelent și inconfundabil, vinuri apreciate nu doar în Republica Moldova, ci și în țări precum România, Germania, USA, China, Japonia și Belorusia.

Legenda

Vinăria din Vale este moștenitoarea unei legende antologice, născută dintr-o istorie milenară, pentru întreaga vinificație moldavă.

Se zice că în timpul bătăliilor lui Ștefan cel Mare, cocostârcii au fost păsările care au salvat vieți, devenind un simbol al păcii și al eliberării. Păsările au adus struguri în ciocuri la cetatea Soroca asediată de câteva luni de către o armată de tătari. Luptătorii noștri, pe durata asediului, au fost lipsiți de hrană și apă, iar cocostârcii i-au ajutat să supraviețuiască.

În deltă, în Lunca Prutului de Jos, unde se adunau atunci cocostârcii, se înalță azi spre cer podgoriile Vinăriei din Vale.

Iar o legendă este vie, dacă această reprezintă o valoare pentru trecut, prezent și viitor, lucru pe care încercăm să-l perpetuăm în fiecare sticlă de vin.

Ai peste 18 ani? Acest site poate fi accesat doar de cei cu vârsta legală de a consuma băuturi alcoolice.