Participă

Despre noi

Familia


Vinaria din Vale este, întâi de toate, o familie.

Omul care a plantat vița de vie și părintele ideologic al Vinariei din Vale este Vladimir Davidescu.
Pasiunea pentru vinuri el a moștenit-o de la tatăl său, Ilie, care a avut o mică vie în spatele grădinii și care, în fiecare toamnă, producea vin cu tot zelul mâinilor și sufletului său, pentru a-l împărtăși modest cu prietenii și familia sa. Această tradiție l-a inspirat pe Vladimir să muncească mult, transmițând pasiunea și copiilor săi.

Astăzi, fiul Andrian și fiica Elena au preluat frumosul avânt și asigură continuitatea și creșterea Vinariei din Vale atât în Moldova, cât și peste hotarele ei. Iar Vladimir Davidescu este apreciat de către localnicii și angajații din satele Chioselia și Caietu, pentru că le-a oferit posibilitate de a-și manifesta talentele și de a-și găsi pacea, creând locuri de muncă și construind o biserică pentru locuitorii satului.

Vinaria din Vale este o familie care are valori, tradiții și apreciere pentru lucrurile bine făcute. Pentru că un vin bine făcut te face să revii – la origini, la adevăr, la ceea ce ne face mai buni.

Compania

Cu o vârstă de peste 20 de ani, vinăria este o afacere de familie la dezvoltarea căreia contribuie toată familia Davidescu, în frunte cu liderul nostru – Vladimir Davidescu, alături de o echipă pasionată oenologi, tehnologi, persoane din laborator, departament vânzări, marketing și localnicii satelor din sudul Moldovei.

Circa 500 de angajați în perioada activă de îngrijire și recoltare a viței de vie muncesc pe podgoriile vinariei în cea mai pitorească regiune a țării – la sud, unde hotarele se șterg, făcând loc naturii să-și reverse belșugul în roada bogată.

Anual, vinul Vinaria din Vale este exportat în țări precum: România, Germania, USA, China, Japonia, Belorusia, dar și pentru distribuția locală în Republica Moldova. Vinăria produce mai multe soiuri de vin apreciate la nivel internațional: Merlot, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Rosé, Pinot Noir, Pinot Grigio, Saperavi, Riesling, Muscat Otonnel, Rkatsiteli, precum și vinuri din cele mai proeminente soiuri authtone: Feteasca Albă și Feteasca Neagră.

Deși la moment vinăria nu este deschisă pentru vizite turistice, o parte din eforturile sale sunt direcționate către construcția unei crame de aproximativ de 400 m2, unde vinurile sunt păstrate cu sfințenie în barrique-uri de stejar francez.

Legenda

Născută dintr-o patimă milenară, Vinaria din Vale este și moștenitoare unei legende antologice pentru întreaga vinificație moldavă.

Se zice precum că cocostârcii sunt păsările care au salvat vieți, devenind un simbol al păcii și al eliberării. În timpul bătăliilor lui Ștefan cel Mare, ei au adus în ciocurile sale struguri, ajutând astfel o armată mare de tătari să supraviețuiască. Luptătorii erau asediați în Cetatea Slobozia Mare timp de mai multe luni, fiind lipsiți de hrană și apă.

Cocostârcii au devenit un simbol al națiunii, iar istoria de ieri și de azi ne demonstrează că Republica Moldova este cu rădăcini adânci în vița vieții. În delta unde se adunau atunci cocostârcii se înalță azi spre cer viile Vinariei din Vale.

Iar o legendă este vie, dacă această reprezintă o valoare pentru trecut, prezent și viitor. În vinurile noastră legenda dăinuie prin viața pe care o împărtășim în fiecare sticlă.

Contacte

Produs şi îmbuteliat: SA”Vinăria din Vale”, Republica Moldova, or. Cantemir, str. Basarabia 8 Telefon/fax + 373 68 464 647 E-mail: sales@vinaria.md

Facebook
Facebook Pagelike Widget
Rețele sociale

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.